~bObO~: perogol!

Thursday, February 11, 2010

perogol!





dulu masa gua sekolah rendah gua da pandai independence..bapak gua slalu tinggal kan pesan setiap kali antar gua pegi sekolah, bukan stakat keluar rumah je, kalau keluar je rumah mesti bapak gua x akan lupa untuk tinggal kan pesan..dari gua masuk tadika sampai peringkat akhir sekolah rendah bapak gua akan antar gua g sekolah..betapa sayang nye bapak gua pada gua.. bapak gua terbaik! gua yakin bapak lu orang pon cenggitu..

penah sekali gua masa gua darjah 5..jarak uma gua ke sekolah rendah gua dalam 8km.. nama sekolah gua SRK Petaling Jaya..dekat rondebot jalan templer ngan jalan Gasing.. masa tu gua x ingat macam mane bapak gua bole miss nk amek gua balik skolah..terkontang kanting gua xtau nak watpe..lu bayangkan gua menunggu punya lama..sampai tinggal gua sorang2 je.. ape budak yang x sunat ni bole buat?teringat gua pesan bapak gua.." jangan tumpang orang yang x kenal! sekarang ni ramai orang jahat!" masa tu yang gua tau orang yang jahat gile babi ialah Giant yang suka buli Nobita.. Skeletor yang memang x puas ati ngan He-Man .. Dalam beg gua ade pedang milik Lion-O thundercats yang bapak gua bekalkan pada gua..tu pon bapak gua terpaksa beli kat Hankyu Jaya sebab gua merengek nak sangat pedang tu..bole gua libas sape yang buli gua! ThunderrrCaatsss!!hhoooOoOooOo!!



gua amek keputusan untuk jalan kaki je dari sekolah gua balik uma...masa tu handpon pon xde nk inform bapak gua..mesti bapak gua akan risau kalau tengok gua xde kt depan sekolah..xpe la..gua nekad..da x fikir ape da! nasib xde pe yang belaku..gua sampai uma bapak gua da berleter panjang.. walaupon jiwa hero ade dalam diri gua, gua tetap gak nangis sebab xtahan kena marah..

sampai gua da pertengahan darjah 5 bapak gua tukarkan gua ke sekolah yang lebih dekat dengan uma gua..senang n dekat skit bapak gua nak amek gua..kalau incase bapak gua xbole nk pick up gua dekat skit gua nak jalan kaki.. tapi bapak gua xpenah lupa dengan pesanan2 kepada gua setiap kali gua g mane pon..antara pesanan bapak gua :

- jangan lawan cikgu
- jangan bergadoh kt sekolah
- makan elok2..baca bismillah
- blaja elok2
- jangan tumpang kereta orang xkenal
- jangan amek coklat or gula2 orang x knal bagi, takut ade letak dadah
- g mane2 jangan sorang2, kena berteman

banyak lagi..gua pon da x bape nak ingat.. ape2 pon gua sangat sayang bapak ngan mak gua!! semua family gua..kakak2 gua! x rugi kalau lu orang letak family korang 1st in ur life!

nota kuku kaki cekam : sekarang ni umo gua da nak masuk 30an..baru ni gua blek kl.. gua kuar uma je bapak gua telepon gua.." Alang, elok2 jalan tu..sekarang ni orang jahat ramai..perogol pon ramai!" gua tersenyum sorang2..elek je gua balas.." Abah kalau perogol tu pompuan Alang biorkan aje.." bapak gua gelak!

8 org tertinggal tapak kaki:

oranglidi said...

thunder.. thunder.. thundercatt!!!!!

hehe.. teringat zaman skolah plak lu cite macamni.

kupaslaroren said...

amboi...
tapi kalo perogol perempuan tu veteren mcm ner? layan gak ker?

kalo mcm cikaro lain ar citer wakakaka....

weh..lu nk beli DSLR??
beli lah. nanti leh wa sewa :D

apekkjahat said...

dl wa g skool naik basekal jer..tu skg membe2 ajak main downhill celah gigi jer...hahahaha...

bobo said...

oranglidi - serius beb..gua mmg ade pedang tu masa gua kecik2 dulu.. siap kuar lampu beb..hhoooOoooOo!!

kupaslaoren - nak sewa?bole2! lu nye pasal gua kasik pinjam free je..hehe

apekkjahat - gua dulu ms skola menengah naik beskal monten bike..siap member gua tumpang..sampai skola berpeloh2 gua!mcm mandi!dem!!

aRien de GreaT said...

hai cik bobo...thanks yer sbb follow..i'll follow u back.. :)

Maya said...

masa sekolah dulu selalu mak pesan, jalan tu elok2, jalan paling tepi, kalau org tumpangkan keta, jgn naik kalau x kenal, then skali musim "pengait kepala" lah pulak (khabar angin ada geng ganas pancung kepala utk pengeras buat jambatan) mak sewakan bus skolah. nyamannya takyah jalan kaki 10km ke sekolah lagi.

bobo said...

arien de great - ty beb! 1-1.. hehe

maya - jauh tol 10km beb?huhu..trimas geng pancung kepale .. huhu

DaHLia said...

zman sekolah rendah dulu glmer dgn kes jual organ..so memang takut laaa nk melencong lepas balik sekolah...abis sekolah, trus naik trak (anak askar)...kalo lambat, tunggu tempat ramai org dgn mmber2

Related Posts with Thumbnails