~bObO~: 2009

Tuesday, December 29, 2009

Drift RC Nitro Car hobi gua baru! kehkehkeh!


gua mmg da lama gian nk drift.. d sebabkan gua x mampu nk beli AE86 gua beli je RC car.. x byk modal.. janji gua bole drift.. gua ingat lagi gua start drift ms umo gua 18taun.. ms tu father gua kasik gua keta yg da nk tamat riwayat.. nama keta gua dulu LANGLEY.. Nissan Langley..1000cc.. gear ade 4 je.. mmg rare.. lu org carik skrg mane ade keta gear 4? keta tu la gua buat g tuisyen, gua g dating, gua g mem'punk kan diri.. pendek kata gua jadi hero la pakai keta tu.. penah gua drift pakai keta Langley ni.. time tu ujan.. gua brek emergency.. berpusing 2 kali beb.. kire mcm gua buat donut la.. tp donut x jd.. jadi kueh seri muka.. kelepek! gua langgar bas intrakota.. sipi je... mcm kena x kena je.. nasib gua baik pakcik drebar bas tu wat donno je.. gua pon blah.. so dr situ la gua start blaja drift.. keta tu pon da msuk kedai besi buruk ravi.. skrg yg ade keta kancil gua.. tu pon gua buat drift gak.. di sebab kan kos utk upgrade kancil gua utk jadi keta drift mencecah hampir puluhan juta .. gua lupa kan je baik gua layan RC je.. rocck!!!


BMW 3 series..

kos nk main keta ni mmg giler gak sebenar nye..tp ok la kos nye pada gua giler main pompuan! :p


kat sini gua nk kasik tau kos nitro keta ni 1 liter = rm30 .. so modal besor la skit.. 1 liter bole la pusing2 satu malaysia 30 kali.. adehh... lu pikir la beramai2!jgn pikir sendiri2..




nota kuku kaki cenkam gua : kalau ade jual awek RC kan besh!wakakakakakka!!ari2 gua pusin stereng!

Sunday, December 20, 2009

Avatar movie 11/10 Stars!!!

gua baru tgk cite ni ptg td.. tu pon dapat seat sebab beli awal.. mmg full booked cite ni.. pada gua cite mmg antara terbaik filem James Cameron.. dulu terminator, Titanic... kalau ikot awek gua bg tau dia da ade skrip ni 17tahun dulu...tp time tu xde lagi teknologi CGI n 3D ni..so dia simpan karya die.. ade part2 citer ni memaksa gua mengeluarkan air mata teruna gua.. ade skit terharu la.. last skali gua tgk Sam Worthington belakon cite Terminator Salvation.. tp cite Avatar mmg gua bg 11 bintang daripada 10 bintang.. rugi kalau lu org x tgk kt pawagam.. ayat yg gua x ble lupa smpi gua terbawak smpi mimpi " you not be here.. go bacckk!!" huhu siap sleng gua bole hafal.. yg gua dengar cite habis utk siap mkn pitih 800juta .. ringgit malaysia kot.. kire rm11.00 gua berbaloi la tgk cite ni 2jam 45minit... jgn lupa bwk nasik lemak, teh ais, roti, kacang2, tisu, kalu lu org ade OSIM punch back tu bawak la..tak la lu org sakit pinggang sgt nk dok 3jam, lu org trus pki pampers, pinjam la anak buah lu org ke?xyah g tandas kalau rs nk terkencing..rugi ooooOOooo.. layan k cite ni.. bestt ooOOoooooOOOoooOOoo!!

Tuesday, December 15, 2009

Cabaran Serangan Masa! - Pekan Pahang 17hb January 2010


gua pon xtau btul ke gua translate title entry ni.. kalau bahasa omputeh ' TIME-ATTACK CHALLENGE' ..gua just nk share ngan geng² yg rasa keta lu kuat.. keta lu paling power.. keta lu paling laju kat dunia ni.. n lu la driver yg paling hot kt kampung lu.. lu la org yg suka langgar lampu merah sbb nk kejar masa.. lu la yg paling dpt byk saman speed trap... gua alu² kan lu org join ni.. gua rasa x terlambat g 17hb January 2010 ni kt Pekan Pahang Malaysia.. entry nk join RM80.. kalau duit endon gua x tau nk convert ..lu org convert sendiri.. byk gak hadiah lumayan yg diorg nk kasik lu org.. sebuah rmah banglo 5 tingkat kalau lu org dapat kalah kan catatan masa 100meter Husin Bolt.. ape² lu org contact mamat ni...

-----------------------------------------------

Goon - 016-9216339


Friday, December 4, 2009

ciko si pondan..



sebenar nye gua byk kali gak pikir nk taip entry ni.. sebab gua xnk bukak aib ciko.. tp xpe la gua sekadar nk berkongsi kasih bercerita ngan lu org..

baru ni gua on the way balik kl..." kringgg..kringggg...ringggg!!!" tipon bimbit gua bunyik.. lantas gua capai tipon bimbit gua yg gua selit dekat celah2 keta kancil gua.. nama awek gua naik.. gua cepat2 angkat..bukan pe kalau lelama sgt nnti dia ckp gua tengah dating ngan awek lain..

gua borak ade la dekat 10 minit.. xlama .. lg pon sebab gua tengah drive..yg paling gua ingat smpi skrg ayat awek gua "ciko tu pondan b.." .. gua mati² la ingat ciko yg pelakon tu.. kalau lu org ingat ade cite yg ciko belakon ngan apek. "ciko nk saaaiiinnn...." mmg ayat x bole blah!

rupa² nye ciko tu kucing belaan mak awek gua merangkap mak mentua gua 1 hari nnti.. kalau gua ade jodoh gua.. :D !

ciko ni kucing jantan.. tp mengikut sumber² yg bole di percayai beliau adalah pondan ..kalau lu org tgk gambar ciko yg gua attach ni pon da mcm awek² gimnastik Malaysia pon ade.. kalau ikot cite mak awek gua lagi ciko ade hubungan sulit dengan kucing jantan ..huhuhu..gua x campur..

lagi 1 sumber dari gosip liar, ciko kucing belaan mak awek gua kalau fight ngan kucing lain mesti kalah.. aduh.. gua x campur lagi... lepas gua abis cakap dgn awek gua,.. gua senyum sorg2.. mcm2 gua pikir..aduh la... lu org pikir la kalau ciko lepak lorong? ' Tak Tercapai Akalmu'!!


nota kaki kuku cengkam : Lagu 'Tak Tercapai Akalmu' - Nyanyian Elyana / ciko yg gua maksudkan bukan pelakon tapi kucing..kang xpasal2 mulut gua kena saman../ abg² yg da kawen bole² la praktik senaman ciko ni..baik utk kesihatan..wakakakakakakak!




Sunday, November 29, 2009

char kuew tiaw udang orang melayu..

Gua rasa masih tak terlambat lg gua nk ucapkan Selamat Ari Raya Aidiladha utk kawan² n follower gua.. pada gua tahun ni raya Qurban gua cukup bermakna sebab gua da berkorban untuk kompeni tempat gua keje.. gua da keje 4 hari dari seblum raya straight!! non stop!! dan gua hargai kompeni gua sebab support gua makan di pagi hari raya.. kira gua x la rindu sgt masakan mak gua ..

Gua nak cite pasal semalam.. gua dapat panggilan hangus dari member gua yg bernama adibul..cute org nye.. dia lapar!! mintak gua teman dia nk makan dalam erti kata lain dia ajak gua dating.. gua on je.. pas makan bole ringan² dalam keta.. sebenarnye gua diet.. tp sebab gua rs x smpi ati gua lupa kan diet gua.. pedulik kan!! dalam ati gua cakap takkan lu nk biar kan member lu mati tak makan!! ok set! gua teman..

dia sanggup amek gua dari jauh .. ade 20km kot.. jarak uma dia ngan gua ..sebab org masih nk beraya lagi banyak kedai makan tutup.. kalau ade bukak pon memang full house... kalau lu org tgk da macam pasar borong selayang pon ade.. terdetik kat akal gua.. kalau tunggu ni mau makan tisu je gua ngan member gua.. estimate 1jam menunggu.. xjadi! chow! carik tempat lain..

hmmm... gua xnk tunggu.. last skali carik Char kuew tiaw ( CKT ).. tu yg mudah.. kenyang pon kenyang..cepat pon cepat.. sedap pon sedap.. kalau kat kuantan ni ade banyak gak gerai² yg wat bisnes CKT ni.. antara yg glamer kt sini JUARA CKT.. bole tahan la CKT diorg.. kalau skali rasa tu mesti nk cuba g la.. cukup la gua promosi kedai lu org.. xmo lebih².. sekadar nk tolong org melayu..

sampai je kat gerai tu gua pon amek tempat duduk.. xsmpi 3minit pon CKT sampai... mamat pengambil order antar 2 pinggan CKT.. eh?bro? gua x order lagik pon? macam tau² je gua nk makan menu ni?gua baru je smpi... mamat tu bagitau da menu ni je yang ade bang.. gua pon terpikir..ye x ye jugak nama lagi kedai JUARA CHAR KUEW TIAW... mamat tu pon x cite banyak letak CKT tu amik order air.. lantak lu la bro..yg penting member sebelah gua yg da lapar sgt ni.. gua ngan member gua pon bedal la..

pastu gua dengar ade brader kat meja belakang gua macam membebel-bebel.. gua dengar sayup je walaupon meja sebelah gua.. mungkin faktor usia gua buat gua pekak kot.. tu yang gua dengar sayup je.. tp gua ade macam dengar brader tu cakap " kita sampai dulu bla bla bla bla bla bla bla bla bla "....tu je gua dengar.. xpe.. gua kontrol makan.. udang gua siat kulit pelan²... dalam ati gua ckp elek bro.. wat donno je..

gua abis makan, member gua pon abis makan.. sedap!! member gua cadang nk order 1 pinggan g.. dia ajak gua.. tp gua xnk.. dia bg cadangan half².. 1 pinggan makan 2 org.. romantik nye! gua on je.. hehe.. bkn senang nk makan ngan artis.. member gua panggil mamat tadi nk order la konon² nye.. mamat tu bgtau " bang CKT da abis.. kita x beli kuew tiaw lebih..sume abis da.." damn!!!!!!!!!! rupa² nye yg gua makan n member gua makan td sisa² terakhir! gua da tak tau nk wat muka pe.. gua nk gelak nk suka nk gelak kuat².. sume ade.. gua nk toleh kat bro sebelah gua takut².. tp gua brani kan diri.. buat macho.. brader tu ngan bini n anak dia 2 org.. gua serba salah beb! muka brader tu da macam muka tiger.. mcm lion king pon ade.. sea lion pon lagik ade.. aduhh... brader tu x makan xpe gua x kesah pasal perot brader tu da macam gunung tahan.. tp anak² die tu....

x lama brader tu soh mamat tu kire bil.. "gini r org melayu niaga.. kita ingat nk tolong orang melayu.. kita sampai awal order dulu org lain datang kemudian dapat dulu..." lebih kurang la ayat die..gua x bape ingat.. gua tak tau la nk cakap pe... mmg sgt serba salah.. sorry la bro.. gua x sangka plak CKT tu yg last n lu punye.. mamat tu pon bengong... xpe la.. gua harap bro tu x putus asa n masih nk tolong orang melayu meniaga.. jgn brader tu makan CKT kt kedai cinapek sudah.. NON HALAL bro!

p/s : gua cadangkan kedai² makan amik pekerja or pelayan sekurang² nye lulus UPSR .. supaya senang nk ingat.. xpon sedia kan KISMIS BISTARI..

Sunday, November 22, 2009

Lagu-Lagu Yang Layak Ke Anugerah Juara Lagu 24 ( 2009 )

Da 2 hari gua layan lagu² ni kt You tube..mmg syok! tiga² siaran langsung aku x tgk.. yang paling gua tabik kt budak yang dulu bulat dan skrg da slim .. Aizat..mmg pukul abis la.. 2 lagu dia masuk Final.. mmg talented la kira nye.. kalau pompuan gua suka Alyah.. vocal mmg mantap! bodi pon mantap.. kekekeke! lari tajuk plak gua.. elek².. iklan.. kalau band gua dpt rasa mmg Bunkface bole menang.. utk jadi juara lagu gua brani letak 80%... kita tunggu je la Januari 2010 nnti.. tp kan gua nk wat contest la untuk follower gua .. kalau sape dpt teka tepat sape menang AJL kali ni gua janji bagi hadiah! gua janji.. hadiah lumayan.. lu org just teka dalam comment je.. nnti gua list nama..! tinggal email skali ..senang gua nk contact..ok layan!!!!!!!!!!!!! timekasih pada geng² yg upload video separuh akhir AJL ni.. terutama bro' SubMstation' ..

Situasi – Bunkface (komposer/penulis lirik: Sam)


Cinta Adam Dan Hawa – Misha Omar (komposer: Azmeer, penulis lirik: Allahyarham Loloq)

Kau Aku – Aizat (komposer/penulis lirik: Aizat)

Pergi – Aizat (komposer/penulis lirik: Pete Teo)

Dan Sebenarnya – Yuna (komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil)

Bencinta – Faizal Tahir (komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir)

Masih Jelas – Hafiz (komposer: Aidit Alfian, penulis lirik: Ad Samad)

Aku Skandal – Hujan (komposer/penulis lirik: Noh)

Aku Rindu Sayang Kamu – Black (komposer/penulis lirik: Yuzai)

Pakai Buang – Stacy (komposer/penulis lirik: Edry)

Bengang – Akim (komposer: Amir, penulis lirik: Sheikh Qalam)

Aurora – Estranged (komposer/penulis lirik: Estranged)

Rindu Terhenti – Tomok (komposer: Aubrey Suwito, penulis lirik: Tinta)

Tak Mungkin Kerna Sayang – Alyah (komposer: Ajai, penulis lirik: Habsah Hassan)

Thursday, November 19, 2009

Kawan kepada Tipah Tertipu..


Masa tempat keja lama gua dulu ade sorang awek nama tipah.. tapi bini org le..anak da masuk 2 kot..kalau x salah gua la.. keje bahagian admin.. org bole tahan gak kiut.. tp gigi......mak aihh... kena g taruk besi baru nmpak sgt kiut!.gua bkn nk cite pasal gigi die.. gua nk cite pasal gua la kawan tipah yang tertipu tu...

cite ni da nak dekat sebulan gak le.. tp baru tergerak kt hati gua nk menaip arini.. gua ni bole di kategorikan orang yang senang percaya kt org.. jenis gambler la kalau ikot bahasa arwah Atok gua..

gua teringin nak pakai Iphone.. sgt teringin.. sbb gua suka benda² gadget terbaru ni.. gua nk belajar n updated sket... lagi 1 sebab handpon yg gua pakai skrg ni da tahap taik gaban da keypad nye.. tercabut.. kalau balas sms awek gua pon ikot firasat n rasa hati je gua taip.. janji sampai sms dia bole baca..

gua konon² nk la sgt iphone ni.. start la cari kat www.mudah.my.. x kire la yg secondhand ke yg thirdhand ke gua carik untuk dpt kan harga terbaik.. last² gua dapat sebijik.. budak pompuan jual.. nama Ratna.. gua baget sure cun nye.. berbangsa india.. sure muka mcm Rani Murkerejee.. xpe la..gua x heran pon.. lantak lu la cun pon.. awek gua iras² Siti Nurhaliza gua x heboh².. yang penting gua nk grab iPhone lu.. gua start nk deal.. telepon² x angkat.. 3 hari gak gua try mengontact.. tp masih menghampa kan gua... last skali gua dpt idea nk sms dia.. x smpi 5 minit dia balas.. gua hepi! impian gua tercapai gak akhir nye.. deal punye deal.. jadi!!! dia bagi gua dengan harga sgt menarik! 1k je.. sape xnk bai...32Gb 3Gs.. dia ckp dia beli kat U.S masa dia stadi kt sana.. baru pakai 2 bulan.. nk jual sbb ade 3 bijik handphone, N97 ,Blackberry.n iPhone.. dia nk jual iPhone ni sebab besor sgt..x bole nk simpan dalam coli..wakakakakakaka!

Ok! fullstop! gua jadi amek x banyak cite.. esok trus gua masuk duit.. dia pakai pos daftar..gua cadangkan pakai la pos laju lagi secure.. dia berkeras.. xpe...gua mengalah je.. biar taik gua je keras jgn taik ratna keras gak..ikot lu la..janji dengan harapan handphone yang da jadi milik gua dengan nilai 1k tu smpi kt alamat yang gua bagi... gua mintak no. parcel yg dia daftar tu.. dia bg alasan mak die yg send so xdpt lagi nk bagi sebab mak dia doktor.. terlalu buzy..byk patient..xpe gua sabar je.. kalau x salah gua dekat seminggu gak gua baru dpt no parcel tu.. gua try check online no tu x wujud.. gua da mula sangsi.. gua try call center pos malaysia pon still diorg xdpt trace parcel tu.. gua tanya Ratna ni.. dia ckp org kaunter pejabat pos still x scan parcel tu.. gua da dpt rasa gua mcm di perbodoh²kan je ni.. dei tenggechi sudah 1 minggu still xde no dlm sistem .. lu mau main² sama gua ke? lu nak rasa kena rogol ke? huhu... gua ckp je.. gua x brani pon nk rogol.. gua bkn perogol.. gua cume dlm keadaan emosi x stabil.. lu org try tanya awek or bini lu org mcm mane emosi diorg datang bulan?mcm tu la gua masa tu...

xpe.. gua still bole sabar.. lu da pegang duit gua 1k selama seminggu...tp barang macam xde je..gua tanya minah tu die bebtul nk jual ke or just nk main² kan org.. dia ckp btul dia bkn org macam tu ... nak main².. cara die mmg x mcm menipu beb.. dia ckp mak die pos barang tu kt penang...kalau x salah gua kt Gelugor.. gua call pejabat pos kt Gelugor.. nk dptkan kepastian.. jawapan yang gua dapat mmg sgt menghampakan gua... brader pegawai tu ckp " dik, abang da trace ang nya parcel daftaq ni.. tp mmg nomboq ni xdak dlm sistem.." dlm loghat kedah.. gua da rasa nk nangis.. xpenah gua berurusan jual beli melalui internet kena tipu..sbb gua pon x penah tipu org kalau org beli barang dari gua... gua da start mcm nk marah bile ckp ngan minah ni.. tp dia pandai.. gua jadi lembut hati je bile dengar sore dia.. cilakak tol!

Sebab gua marah² dia pon bgtau gua die nk g sendiri tempat yang mak die g post iPhone maya gua..ptg tu die call gua dengan suara dia yang konon² hepi sgt² parcel tu still ade kt pejabat pos tu.. die bagi gua yakin yang die bukan penipu.. gua tertewas yg konon² marah ni..hmm... die wat keputusan nk hantar by hand je iPhone Maya gua tu..dia nk turun Kuantan...dari Penang.. gile..mmg gile.. dia ckp ade jumpe client kt kl ari khamis..so bole la trus turun Kuantan send iPhone tu..gua on je..duit minyak n tol duit lu kan.. yang penting iPhone gua ade.. gua deal skali lagik! kalau x salah gua dia call gua ari rabu.. tarikh gua lupa..dia janji nk turun kuantan ari jumaat.. ok cun..gua mmg free time tu.. lu nk ajak gua dating pon gua on!.. :*

ari khamis die sms gua bgtau dia xdpt datang ari jumaat coz kena g Kuching.. flight awal pagi jumaat.. hmmm...mmg confirm la gua kena main ni.. gua da start atur langkah..si*l!! lu nak main ngan gua lu silap org...gua ckp dia bile btul² dia free n gua nk g collect! dia bagitau gua ari isnin dia btul² free.. dia flight turun KLIA.. ok cun! gua mmg cuti time tu.. n gua turun kl.. buat kali ke berapa ntah gua deal..kalau xde gak kali ni gua nekad.. bank in duit gua balik atau gua carik lu smpi lubang p***t lu! gua btul² bengang!

Sampai ari isnin gua tunggu .. last² jawapan dia bg kat gua flight die kena delay.. dia bole turun kl ari selasa..gua silap gua ade bgtau die cuti gua smpi ari isnin so dia bg alasan yg bijak.. dia nk kena kan gua lagi..so xpe..gua bgtau gua drag cuti gua sampai ari selasa.. gua sanggup tunggu demi iPhone!..gua ckp gua tunggu die kt Kl sentral...gua rasa gua da cukup n sgt bersabar...

Ari selasa gua naik komuter dari uma gua nk g Kl Sentral.. dengan harapan iPhone tu ade.. dengan cibai nye dia bg alasan kt gua dia da ade kt Penang sejak awal pagi.. mak dia mati....hmm... mmg confirm! gua da kena tipu kaw² nye! gua gertak die mcm²...gua risau je duit gua burn.. sape nk bg beb 1k... kalau gua keje siang malam dulu belum tentu bole dpt 1k beb...gua mintak tolong member gua kt Penang siasat.. n die try la call.. buat² mcm nk beli iPhone n tanya pasal iPhone tu da jual ke blum.. dia bg tau member gua iPhone tu ade lagik..n dia bgtau member gua dia ade 3 set iPhone from U.S.. sume new items..sure gua tertipu!!

so hati² la kawan² ku sume.. ni la pengalaman gua pertama kena tipu jual beli internet..tp syukur la duit gua dpt balik.. ngam² 1k n ontime dia bank in.. gua pon xtau la motif die sebenar... tp gua ade gak terpikir.. kalau 10 org yang bank in duit kat dia? n dia buat masuk ASB ke?melabur ke? kalau 2 minggu byk gak bole dpt..hmmm... dunia²..


p/s : Gua ingat pesan bapak gua " Bro..kalau lu jalan² terserempak dengan ular n macha baik lu amek kayu lu pukul macha.." skrg baru gua dpt jawapan.. kuat belit!

Wednesday, November 11, 2009

Genting ooOOoo Genting ...

huh!!! megeluh gua.. nk carik idea update blog bukan 1 perkara mudah..nk kena ade bahan gak nk buat gua gelak, menangis, duka, suka.. ape² pon gua just nk kasik tau yg gua turun genting baru² ni... mmg keje gile dlm sejarah hidup gua.. gua keje malam 5 hari balik je malam akhir gua trus g genting .. dengan x tido nye..huhuhu.. ni kali kedua gua g genting.. same je ... dari dulu sampai skrg.. xde perubahan.. cuba la tukar or tambah skit permainan² yang lebih adventure supaya bile org yg da penah datang tu ade rs kelainan.. kalau ikot da kaya da tokey Genting ni.. maksud gua bkn la tokey yg dulu...tokey yang baru ni la.. u need some renovation or some new thing for your theme park boss!! baru la gua bole label lu rockkk!!!!



kat sini gua ade sertakan maps.. dan link supaya korang ade guide nk gi Genting.. gua tau ade lagi 65% dari rakyat malaysia x penah g genting.. gua da buat kajian dalam tido gua.. ni link korang klik je ---> http://maps.google.com.my/maps?hl=ms&source=hp&um=1&ie=UTF-8&q=genting+highlands+theme+park&fb=1&gl=my&hq=theme+park&hnear=genting+highlands&cid=0,0,15600760931650591895&ei=aIj6Ssq_NpKBkQWkk9muCw&sa=X&oi=local_result&ct=image&resnum=8&ved=0CB4QnwIwBw




Malas la gua nk promote lelebih pasal genting.. bukan gua dapat duit pon.. baik gua promote geng² gua yang da semestinye belanja gua makan sate..hehe.. gua pegi 4 org 1 kete je.. cadangnye nk lepak mandi manda usha bikini yg latest kt pasaran kt Gambang Water Park.. tempat baru kt kuantan Pahang ni la.. lebih kurang macam sunway lagoon... tp sebab rs mcm da alang².. baik g genting..gua on je la.. dengan tak tdo tu gua mengia kan je la... jenis gua pantang ajak.. ni member² gua dari bawah kiri naruto, adibul, gua, wong...




Pirate Ship .. ni la nama menatang yg gua n geng gua try dulu.. huhu..mcm nk terberak beb.. serius.. lu tgk r muka member gua wong..wakakakakakkkakaka! mcm buasir je..



ni plak permainan teddy bear purple.. gua tak try pon.. adie try naik..wakakkakakkakakakak!! xde la beb.. ni awek mane pon gua xtau.. geng² ni yg ayat..gua x terlibat.. kalau tau mem gua mau kena tido luar gua..


Corkscrew ... ni lagi gile dari pirate ship.. kalau lu org g genting x cuba ni mmg rugi beb... kire mcm lu buang duit je la.. baik lu masukkan duit lu org kt dlm akaun gua.. lu org gak dpt pahala.. gerenti gua laburkan duit kejalan yang benar..






adie tunjuk First Hotel.. lek bro.. gua paham.. dari kecik lagi.. pikiran gua da tersumbat.. bile ingat genting ingat hotel.. ingat hotel mesti pikir kotor.. tp tu dulu beb.. gua da insaf..huhu..



gua respek la pekerja² kt sini.. jujur, cekap dan amamah.. member gua ilang dompet.. ade la 10minit baru sedar dompet da xde.. nasib la ade org jumpe nk bg blek kat staff genting.. sume cukup ..xde ilang.. akak ni gak terlibat.. TQ akak.. gua n member gua kenang lu! chaiyok!



Gua abis 10 hengget sebab nk bear.. tp macam lahanat.. 1 ring pon tak masuk!




ni gua abis 6hengget... kena jatuhkan 3 botol.. tp gua jatuh kn 2 botol je.. kira terror gak la gua menembak.. brader ni tak tau dulu gua kadet polis kt skola.. gua penah pegi padang latihan menembak k?gua guan M16.. peluru betul...lu jgn nk pekotak katik kan gua! gua tembak bontot lu kang!hehe..emosi lak gua..bkn pe..gua kena gelak ngan bro yg jaga ni.. gua panas!



Hantaran kawin gua..hehe..




sume bujang lagi...wakkakaak...tp sorg ade 3 je kosong.. :p



gua suka tgk member gua amek gambar.. gua pon minat gak..rs mcm nk main SLR je..duit je takde..

oldskool!


ok la...byk lg gamba ade.. cume malas je gua nk letak... nk kena edit.. file besau sgt.. gua nk cadangkan pada geng² yg xpnah g genting g la skali beb.. best.. sejuk je... hehe..gua da kawen nnti gua nk g lepak kt atas ni gak skali.. nk rasa feel org baru kawen bile sejuk..wakkaakakkakakakkakak! chalo!

Tuesday, October 13, 2009

Agnes Monica buat gua meleleh..

Da lama gua x hapdate blog... arini gua rasa mcm share video klip Agnes artis endon yg gua minat..pedulik kan ape org nk kata kat gua.. jiwang, mat bunga, mat lembik, mat kool mat kool kawan ku ataupon si dol mat main belon.. gua x kesah! gua sgt suke lagu ni... start gua dengar lagu dia yg tanpa kekasih ku.. jiwa gua jadi kacau bilau.. gua bole nangis dengar lagu dia..wakakakakakakakakakakakaakakakakakak!..sehari x dengar sore dia gua rs mcm ade yg x kena.. gua kena buat sesuatu.. ala emak kawin kan guaaa......



Friday, September 25, 2009

SONY PlayStation® Portable Game Review

Sony Playstation® Portable Game Review
Carol Vorderman's Sudoku


Lagi 1 game yg gua nk share ngan lu org, Carol Vorderman's Sudoku, game puzzle yg mencabar IQ.. gua xde la
pandai sgt pon nk setel kan puzzle ni..tp bole la sket².stakat nk isi tempat kosong..bgus la puzzle ni utk budak²
bawah umo..yg baru² nk matang...pastu klu da terrer bole join contest yg NST anjur dpt nombor 1 bole dpt ringgit
malaysia 5k..mcm ade member kepada kawan gua..menang SUDOKU anjuran NST..

Kalau ikot rules puzzle ni just kena isi tempat yg di kosong kan.. dari no 1 hingga 9.. tak kesah no tu ade kt petak
mane pon yg penting jgn ade no twin..

contoh yg betul 1.2.4.5.3.6.8.9.7
contoh yg salah 1.2.4.5.3.4.8.9.7 --> nombor 4 ade twin



Setiap row, column & box x bole ade no twin.. lu org try la puzzle ni ade byk level.. smpi last skali lu org bole jadi master bile dpt selesaikan n beat Carol ni.. level gua masih yg easy..baru berjinak²..hehe.. kalau nk di bandingkan dgn member² yg main puzzle ni gua yg paling ayam.. IQ lemah..tp xpe.. mcm falasampah omputih ade mengatakan 'Practice Make Perfect' ...



Ni gua ade upload game PSP yg file .ISO utk korang just klik kt link je da ble download..file kecik je dalam 30Mb je.. try k? gerenti korang x nyesal.. Chaiyok!!

Free Download Here! --- > Carol Vorderman's Sudoku

Thursday, September 17, 2009

Bakar si juara ikan pari a.k.a nelayan tersohor abad ini..

Nama : Abu Bakar
Umur : 25 taun
Asal : Australia
Status : Bujang Senang a.k.a pitih banyok
Akaun Bank : Maybank, ASB, Hsbc
Makanan : yang pedas²
Minuman : yang panas²
Hobi : SMS (smpi bengkak keypad), memancing, ngorat awek, lumba keta, drag.
Sabun Mandi : Lux
Ubat gigi : Safi kayu sugi
Pencuci muka : Safi Cucumber
Tagline : Bakar sayang semua orang...

ni member gua.. sgt gemar memancing.. boleh kata dia skrg ni mmg rekod ikan pari terbesar di antara geng² gua yg gile memancing.. gua xpandai memancing..nk pancing awek pon gua da gigil ni kan nk pancing ikan pari.. mau terkencing gua tgk ekor pari.. tp gua yakin sikit ari lagi gua pon terjebak dlm dunia pepancingan ... sbb gua da rs sket minat plak .. dulu gua penah gak memancing masa umo gua 12 tahun... tp gua pancing ikan longkang atau nama glamer ikan tu ikan taik.. gua siap panggang tu.. punya la sengal n bebal.. nasib gua x mkn.. kalau gua mkn dulu tentu gua da lepak kt tong sampah skrg ni..mkn sampah sarap je.. akibat dari toksin dan virus ikan taik...huhuhu..

sebelum gua kena saman gua telah pon meminta ijin dari member gua ni nk letak gambar dia dlm blog gua..gua rs gatal je tgn gua nk upload gamba n video dia dlm blog gua.. sbb gua respek la kot.. gua x penah dpt ikan besau camni... ikan taik yg gua dpt paling besau pon sebesau taik idung gua yg lama x korek..wakakakkakaakak!!

lu org layan video yg gua sertakn k? layannnn!!!!!!!!!!!!!!




Sunday, September 13, 2009

Gua Layan 'The Ugly Truth'!!!!


Baru je gua sampai kl trus g booking tiket The Ugly Truth..gua layan kt Mines..awek gua plak on je..hehe..memula gua tgk cite ni nye poster n trailer gua nk tergelak da sbb mmg truth la ape yg diorg nk smpi kn dgn poster tu.. cite ni x berat pon santai je.. layan je... tp mmg x patut la bwk bdk2 sbb byk gak lawak lucah dlm movie ni.. mmg lakonan Katherine Heigl ( Abby Richter ) n Gerard Butler ( Mike Chadway ) ade ngam la.. mmg gua asek gelak je ngan diorg ni..

Abby ni produser rancangan pagi kt 1 stesen tv wanita yg berkerjaya ..tp solo..nk cari Mr. Perfect dlm hidup..sgt menyampah ngan Mike ni sejak tgk rancangan Mike ni..The Ugly Truth.. gua rs ape yg mike ni ckp betul...lelaki hanya nk seks je..wakkakakakakak! gua tau sbb gua lelaki..tp gua xsuka seks.. gua suka senggama..wakakakakaakak!lain..

Last2 Abby kena berkerja gak dengan Mike bile boss stesen Tv tu amek Mike join dlm rancangan pagi yg Abby kendalikan..mcm nk meletup la Abby..siap dirog betaruh kalau Abby dpt tackle Mr.Perfect yg dia idam kn Mike akan benti dr stesen tu..

Last2 Abby dpt tackle doktor merangkap jiran baru dia..atas pertolongan Mike gak lak..tp doktor ni skema nk mampus..biasa la..geng2 bijak. Tp dlm masa yg sama dia da start suke kt Mike..adeh..ade bab yg gua ade rasa gua ter'feeling' n gua terjiwang la plak...gua xnk cite smpi abis..lu org g panggung tgk sendiri...nnti gua kena saman...tp cite comedy/romantik ni mmg best! layan... gua bg 8/10 bintang..ade bab yg gua teringat smpi arini..Abby pakai seluar dalam jentik kacang yg Mike bagi..mmg tersangat gilooo..


ni trailer..



mines..


Tiket..

Saturday, September 5, 2009

SONY PlayStation® Portable Game Review


SONY PlayStation® Portable Game
PETER JACKSON's KING KONG ( The Official Game of The Movie )


Hmm..Menarik gak game ni...da jauh gak gua men... tp skip2 la...
kejap main game lain kejap main game ni..dari segi grafik n jalan cerita game ni gua bole
bagi 4/5 bintang la...ape² pon lu org try la k? just download je kt sini..
x kena bayor walaupon seposen..


Macam korang tengok movie gak bile main game ni... tujuan khas hero nk selamatkan Lady Ann setelah di culik oleh abg king kong.. tu je.. tp game dia kadang² buat gua terkujat kujat la jugak..sbb ade adegan yang memberanjatkan si pemain..wakakakaka.. xbole blah ayat gua..



ni gua sertakan preview video... layan je la...



Download This Game Free Here!!
After download all parts of this game you must join all the files with this software.. HJsplit.exe
only select 'part 1' at menu of Hjsplit.exe
must install this software first..

Related Posts with Thumbnails