~bObO~: May 2009

Friday, May 29, 2009

Gadget Aku Yang Paling Best..RUBIK's CUBE!


Teringat zaman skola² dulu beb..aku penah main benda ni..yg 3x3x3.. konon² nk solve la..tp mcm haram..huhuhu..jgn kata bole setel..nk siap kan layer yg 1st pon mencunggap²..huhu...aku start berkecimpong blek main bende alah ni tahun lepas..bila aku tgk anak kepada senior aku main RUBIK's ni..selamba je dia setel..huhuhu..anak dia dlm darjah 3 kot..malu aku..huhu..da tua² pon xtau setel..tp xdehal..aku kagum..benda ni pon bgus gak untuk otak bebudak sekolah..dari dok wat benda yg tak berpekdah..baik ayah² bapak² ibu² emak² beli kan RUBIK's CUBE ni bg anak² nye otak jalan sket I.Q dia..tul x?cahiyokk!


Aku start main yang 3x3x3 ni..da nak hancur pelekat dia..huhuhu..aku beli kt TOY R US..kat seluruh Malaysia ade kedai ni..murah je..untuk masa depan anak²..hehehe..

3x3x3 = RM 25.90



da minat nye pasal aku pon ade yang mini nye..hehe..tp da hancur ..sbb hancur akibat di kerumuni oleh raksaksa² yang terlalu rakus masa aku gi PC Fair awal tahun ni..huhuhu...

kerugian yg di tanggung (RUBIK's Mini) = RM 25.90



oleh kerana terlalu ghairah dgn benda alah ni aku pon memberanikan diri untuk mencuba yg 4x4x4 nye..huhu..harga bole tahan gak..sampai ikat perut la aku nk dptkan benda ni..hehehe..nk pecah gak pale setel benda ni..sampai skrg ni pon aku blom master yg ni..agak rumit sket la..tp penah gak setel 2, 3 kali..hehe..kira ok la..tp klu da ade basic 3x3x3 amat la mudah untuk setel kan benda ni..cume kena ingat step tambahan je..

4x4x4 = RM89.90



sbb terlalu ghairah la jgk..hehe..

stokin RUBIK's = RM5.00



dan terlalu ghairah lagi..hehe..siap ashtray pon replika RUBIK's..hehe..klu ade spender rubiks pon aku beli kot..wakakakakakakakaakakak!!

ashtray RUBIK's = RM19.90



idaman aku ni...5x5x5 xdpt² lg ni..ni gambar amek kt kedai..huhuhu..

5x5x5 = RM89.90


nanti senang² aku wat video n picture cara² camne nk setel RUBIK's CUBE ni..aku pon bukannye nk tunjuk pandai, bijak, genius..huhu..just nk share je.. aku pon byk blaja through internet..kt YOU TUBE pon blambak ajar skill nk setel benda ni..tp yg versi Bahasa Malaysia xde g klu x silap aku..korang search je kt YOU TUBE ...yg ajar tu nama POGOBAT..video dia wat mmg snang nk paham...ok cchhaaallllllooOOOOooo!~~

Wednesday, May 20, 2009

Google Adsense From Google The Best Way!!


huhu...ntah le..aku ade baca laman web n tgk youtube..rs mcm menarik la plak advertisement yg melalui blog ni..cume aku x tau je btul ke dpt payment dr Google..aku pon nk merasa gak dpt gaji dengan hanya menaip kt blog je..hehehe..saje cuba2 nasib..dpt 2 ke 3 ratus sebulan pon da ok..hehe..byk gak lg kompeni² yg buat advertising kt setiap laman web,blog2 ..byk lg la..tu 2 je yg aku tau..aku pon baru je nk berjinak2 dalam dunia blog n click² advertising ni..kalau ade kawan2 yg sudi berkongsi pengalaman n keseronokan atau kebetulan tentang sume² yg aku cite tu syer2 la ngan aku..x bek ooo kedekut ilmu..baik kita syer...lg byk ilmu yg akan masuk..hehe..kt sini aku ade link utk e-book yg bole cite ape maksud google adsense..ko masuk n baca r sendiri..klu best kita buat..klu agak2 mcm tipu tu x yah wat..hehe..kan senang..



Ntah la..pada aku x salah utk kita sume mencubakan?untung² rezeki kita?sape tau..tp tu la klu ikut mane duit yg kita dpt ni d labur kan aku pon xtau..sendiri pikir la...ni aku ade link site Encik Munawar yg published E-book ni..korang ble dowload kt link ni..



video

yang video ni aku pinjam dari site youtube link nye http://www.404Defender.com/google-ads yang ade tunjuk camne dia ble dpt sejuta dolar beb dr Google Adsense..ape² pon aku newbie dlm buat benda² ni..newbie dlm dunia blog..klu ade sape² otai² blogger yg nk kongsi pengalaman ngan aku amatla aku harap² kan..hehehe..ape² pon..kita try dulu!!slamat mencuba kengkawan!!!chaalllooo!!

Monday, May 18, 2009

Barang² Kcar Yang Aku Nak Jual..masuk la ek?TQ

Banyak gak brg² yg aku nk letgo..kalau ade sedara mara,kakak ke, abang ke, yg ade main keta kancil nk convert² ke?aku ade sket barang nk jual..sudi² la kira nye kawan² masuk k?huhu...



ni link utk barang bodypart --->  kcarlife bobo bodypart

ni link utk barang enjin n performance ---> kcarlife bobo engine n performance






ape² korang roger la aku k?kt link tu ade no contact aku..TQ

Sunday, May 17, 2009

Steambot sedap kt Taman Kerang Kuantan..

minggu lepas 2 kali aku mkn steambot kt taman kerang kuantan pahang beb..sedap plak rasa pakcik n makcik ni wat steambot..hehe..tak tau le ape yg diorg letak sampai stim la aku mcm di buai2 ketika menaiki bot..hehe..saje nk tolong promote je kedai ni..tulun org² kita..x la mahal mane beb..3 cocok sehengget..kan berbaloi..alah membeli menang memakan..hehe..kalau geng² yg dtg dr luar kuantan tu singgah² le kt kedai mkn pakcik ni..dia niaga guna lori yg ble transform tu..klu x salah aku dia meniaga btuy² berdepan dgn Bank Islam cawangan kuantan..n waktu perniagaan.malam sahaja..untung² bila aku da promosi ni ble la makan free kan pakcik??hehe..caaaabbbooOOooooOOott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni gambar cap aku yg di ambil di atas meja pakcik itu..hehe..promosi cap..

ni la dia steambot nye..hehehe..rakus! mcm org kebulur mkn..hehehe..jempot²..

ini la lori beliau yg di maksud kan oleh aku..

nasik lemak pon ade..sedap gak..tgk geng aku ..huhu..lepas steambot mkn nasik lemak..pastu steambot blek..pastu nasik lemak blek..iskh2...Bismillah pon da 10 kali baca..tu pon kalau baca la..huhu..

ni dia gambar di mana Bank Islam berada..

last skali tinggal lidi je..huhu..lain sume da masuk kt dlm peyot ku yg boncit ini..hehehe..ape² pon klu korang² sume turun kuantan kena try ni..xsama dengan mane² tmpt..termasuk kt kl..hehe..lain dari yg lain..chaallloooOOOooo~~~!
Related Posts with Thumbnails